2024-06-13 12:30:00
Suzuki Swift 2024
Suzuki Swift 2024
Zdroj: jh

Nové Suzuki Swift a vylepšená Vitara na Slovensku. Toto ste v nich doteraz nemohli mať!

Suzuki si pri príležitosti uvedenia nového Swifta a vylepšenej Vitary pripravilo oficiálne uvedenie na trh.

Je to už viac ako štyri roky odkedy Suzuki pri príležitosti zmeny v modelovom portfóliu pripravilo väčšiu akciu. Je jasné prečo: novinky sa týkajú dvoch najvýznamnejších modelov značky u nás i v priľahlom vesmíre. Najväčšou novinkou pri Svišťovi je, že zostáva v podstate rovnaký. A to je vzhľadom na dnešnú dobu plnú zásadných zmien osviežujúce. Auto je však napriek tomuto konštatovaniu z gruntu nové. Má nový motor, má novú palubku, nový dizajn, lepšiu aerodynamiku, nové farby a farebné kombinácie a množstvo nových prvkov výbav a to aj v oblasti bezpečnosti. Model dostal celkom nový infotainment, ktorý poskytne konektivitu CarPlay a Android Auto bezdrôtovo.

Ešte sa nestalo, aby Svišť dostal takú dávku asistenčných systémov ako teraz. Má sledovanie mŕtvych uhlov, dokonca sleduje aj križujúcu premávku za vozidlom pri cúvaní a jeho nový brzdový asistent pre núdzové brzdenie v prípade hroziacej kolízie dokáže prostredníctvom zdvojených senzorov sledovať situáciu v širšom zornom poli vrátane nebezpečenstiev hroziacich na križovatkách (auto prichádzajúce po križovatke mimo zorné pole vodiča napr.). Novinkou je tiež sledovanie pozornosti vodiča, či možnosť správy auta cez aplikáciu. Veľkou vecou je i nadupaná základná výbava GL, ktorá prináša spomínané asistenčné prvky, ale aj adaptívny tempomat a viaceré ďalšie prvky.

Podobné je to aj pri Vitare, ktorej pomaly ale isto ťahá na desiaty rok, no ako sa dnes populárne vraví: nikam neodchádza. Vitara taktiež dostala nový informačno-zábavný systém a má aj pár ďalších noviniek. Viac o zmenách na a v oboch autách zistíte v stručnom videu. Tradične bez kecov a ksichtov, s komentárom a množstvom vizuálnych informácií. Nech sa páči:


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo