2024-06-11 14:46:00
Hyundai Inster
Hyundai Inster
Zdroj: Hyundai

Hyundai Inster - najmenšie SUV značky prichádza. Okolo mesta za lákavú cenu

Subkompakt. Teda auto menšie ako Bayon. SUV, ktoré vychádza z modelu Casper. Nepoznáte? Spoznáte.

Hyundai Casper, drobnučké SUV z Kórei s celkovou dĺžkou 3,6 metra dostane elektrickú verziu. A tá bude na vývoz. V Európe sa očakáva auto s výrazne väčšou celkovou dĺžkou. Kľúčovou cifrou je 20. Kým centimetrov by malo mať auto viac ako 20 oproti modelu Casper, čo do peňazí by to vraj mohlo byť aj pod 20... Poviete si, že také malé auto s takou vysokou cenou a ja odpoviem niečo v duchu: dvadsať za nový povoz je veľa? Je...

Ale nie s trojvalcom, ale s elektrickým pohonom. A to je cena, ktorú dnes ponúknu len tí najlepší a najmenší zároveň. Dacia Spring je tesne nad 20-tisíc, eC4 chce byť tesne pod touto hranicou a ďalšie modely by mali pribudnúť. Automobilky si skrátka povedali, že nastal čas na zdrobneniny a po veľkých a čoraz väčších SUV sa obohranú platňu oplatí vymeniť, či aspoň na chvíľu odložiť.

Malý Casper sa bude volať Inster. Teda pôjde o intímny elektromobil. A treba uznať, že ak si ponechá vizáž modelu Casper, bude vyzerať vyslovene "ňuňu." Drobček sa v Kórei predáva aj vo verzii Van podobne ako u nás Spring. Výrobca zatiaľ nezverenil žiadne detailnejšie info ohľadom vozidla. Vieme teda iba to čo vidíme - že bude mať pixelové svetlá, že budú vpredu i vzadu LED-ky, že bude mať na svoje vonkajšie rozmery mimoriadne priestranný interiér s množstvom praktických vychytávok vrátane možnosti sklopiť predné sedadlo.

No a vieme ešte, že toto auto dostane baterku, ktorá mu ponúkne dojazd do 335 km. Predpokladám, že je to dojazd mestský, takže mimo mesta treba rátať tých 200 km (+-autobus). Ale ako povedal slepý, uvidíme. Pozrite si Inster v galérii. Auto by malo prísť na náš trh ešte tento rok a odhaliť sa má už tento mesiac. V galérke je aj predloha modelu menom Casper i s interiérom.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Hyundai

Komentáre k článku


Stream naživo