2024-06-03 19:50:00
BMW Skytop Concept
BMW Skytop Concept
Zdroj: BMW

BMW Concept Skytop by podľa šéfdizajnéra mohol ísť do extra limitovanej výroby

BMW a Concorso d’Eleganza Villa d’Este pri jazere Como sú značky spojené celkom dlhou históriou.

BMW praktický každý rok pri príležitosti prehliadky historických i nových áut v luxusnej spoločnosti stvorí niečo unikátne. Niečo, čo sa nikdy nedočká výroby. Šanca tu bola aj minulý rok, no nakoniec z toho zišlo. A podľa šéfdizajnéra Adrian van Hooydonka je tu šanca aj teraz. Sériová výroba je zvažovaná avšak séria by obsahovala maximálne 20 až 25 kusov áut. A také auto by mohlo stáť niekoľkonásobne viac ako auto, z ktorého je postavené, tak tvrdil spomínaný šéf dizajnu pre Automotive News.

Skytop Concept prináša do dizajnu BMW prvky, ktoré sme už dávno nevideli a kombinuje ich s modernými technológiami. Za povšimnutie stojí najmä negatívny sklon prednej masky s typickým žraločím nosom. Ten spolu s úzkymi svetlometmi a menšími ľadvinkami jasne odkazujú na dnes už ikonický model Z8. Dizajnové inšpirácie ale idú ešte hlbšie, až k modelu 503 z päťdesiatych rokov minulého storočia.

Model je postavený na karosérii kupé M8 s najsilnejším motorom V8 v portfóliu značky. Viac o motore a pohone nevieme, no predpokladať, že toto auto môže byť čistá zadokolka. Pointa celého dizajnového cvičenia je samozrejme ohúriť, ohúriť krásou, ktorú v sebe spája päťmetrové kupé s motorom vpredu a s karosériou typu Targa. K tomu drobná dvojdielna strecha bez elektroniky, ktorú skrátka vyberiete a uložíte na miesto ako kedysi dávno pred vynálezom skladacích striech. Ale to k retru patrí. Pozrite si auto v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW, Automotive News

Komentáre k článku


Stream naživo