2024-05-21 16:55:00
VW ID.7
VW ID.7
Zdroj: VW

Historicky najvyššie skóre v teste ADAC dosiahol elektromobil VW ID.7!

Volkswagen ID.7 sa stal prvým vozidlom, ktoré dosiahlo priemerné skóre 1,5 a tým celkové hodnotenie "veľmi dobré". A to v nezávislom teste vykonanom inžiniermi najväčšieho automobilového klubu v Európe.

 

Každý rok testujú odborníci z nemeckého automobilového klubu ADAC približne 100 vozidiel podľa viac ako 350 kritérií v siedmich hlavných kategóriách. ID.7 získal vynikajúce skóre v kategóriách motor/pohon (1.0), bezpečnosť (1.1), životné prostredie/ekologický test (1.2) a komfort (1.5). Elektrická vlajková loď tiež zaujala v ostatných hlavných kategóriách, ktoré prispeli k celkovému hodnoteniu: napríklad oblasti jazdných vlastností (2.1), karosérie/úložného priestoru (2.3) a interiéru (2.4) boli hodnotené ako „dobré“. Keďže dve kategórie životné prostredie/ekologický test a bezpečnosť majú najvyššiu váhu, celkové skóre pre ID.7 bolo 1,5, čo viedlo k jeho historickému celkovému hodnoteniu „veľmi dobré“.

Pre Volkswagen je test vozidiel vykonávaný ADAC je mimoriadne dôležitý a je vysoko uznávaný vzhľadom na postavenie organizácie ako nezávislého subjektu. Podľa predstaviteľov značky toto hodnotenie môže prispieť k presvedčeniu veľkého počtu potenciálnych zákazníkov, aby si vybrali práve elektrický sedan od značky Volkswagen.

Zdroj: VW

Zmieňovaný test podstúpil model Volkswagen ID.7 Pro s výkonom 210 kW (286 k). Zvlášť zaujal svojou vysokou energetickou účinnosťou. So spotrebou len 18,1 kWh/100 km v kombinovanej prevádzke časti ADAC Ecotest sa stal elektrický sedan jedným z najekonomickejších modelov v strednej triede. Preto získal skóre 0,7 v podkategórii „Spotreba/CO2“ a v dôsledku toho bol tiež ocenený plnými piatimi hviezdičkami v Ecoteste, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou testu vozidiel ADAC už viac ako 20 rokov. Toto hodnotenie bolo prekonané iba v podkategórii „Aktívna bezpečnosť – Asistenčné systémy“, ktorá získala najlepšie skóre 0,6. Na záver treba dodať, že s cenou od 53 995 eur je ID.7 Pro lacnejší ako predchádzajúce najlepšie hodnotené modely od konkurencie.

„Pre nás je skvelé vidieť, že bezpečnosť, účinnosť a komfort nie sú len otázkou ceny,“ hovorí Dino Silvestro, vedúci testovania vozidiel v technologickom centre ADAC v Landsberg am Lech. „Vďaka našim komplexným testovacím metódam s modernými testovacími laboratóriami je náš test vozidiel jedným z najkomplexnejších spotrebiteľských testov ADAC a umožňuje porovnanie všetkých výsledkov testov bez obmedzenia – bez ohľadu na triedu vozidla a cenu.“

Zdroj: VW

Ak aj vás zaujal model Volkswagen ID.7, vedzte, že do konca júna naňho platí špeciálna zľava. Volkswagen ponúka svoje elektromobily s výbavou LIMITED v hodnote 9 340 € zadarmo a k tomu dostanete ešte aj bonus vo výške 3 000 €. Celková úspora je teda 12 340 €. Dodajme, že táto akcia sa vzťahuje aj na verziu ID.7 Tourer.

Pre viac zaujímavých informácií zo sveta značky Volkswagen, novinky, testy a užitočné rady navštívte stránku www.volkswagenblog.sk.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VW

Komentáre k článku


Stream naživo